Sunday 19 June 2011

O pasare atat de rara si de minunata



Evocare : Nascut pe 17 iunie 1940 la Turnu Severin, Virgil Ogasanu este un apreciat actor de teatru, film si televiziune.
A absolvit in 1964 Institutul de Arta Teatrala si Cinematografie, " Ion Luca Caragiale " din Bucuresti, clasa profesoarei Beate Fredanov si a fost repartizat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamt unde debuteaza in Turnu Eiffel " in regia lui Ion Cojar.
In 1965 intra prin concurs in trupa Teatrului Bulandra din Bucuresti, unde activeaza si in prezent.
In film, debuteaza inca de pe bancile facultatii in " Doi băieţi ca pâinea caldă "(1962), este remarcat de regretatul regizor Gheorghe Vitanidis care-i ofera un rol complex = Doctorul din filmul sau " Răutăciosul adolescent " (1968) si pana-n 2007 filmeaza dar, mai mult in roluri secundare.
In ultimii ani s-a molipsit si el de moda telenovelelor unde interpreteaza roluri complexe ca partitura interpretativa, marca Pro: ( Mihai Radulescu din " Regina ", Augustin Popa din " Doctori de Mame "...)
Este casatorit cu actrita Valeria Marian ( partenera sa din piesa " Gluga pe ochi " ) si are un baiat Mihai Ogasanu de 29 de ani care, desi a terminat Facultatea de Teatru s-a dedicat muzicii si acum locuieste in Anglia. Este un om deosebit de activ: actor la Teatrul Bulandra si Nottara din Bucuresti, profesor la Facultatea de Teatru a Universitatii Hyperion, implicat in proiecte ale Tv. Acasa si Pro.Tv, mare amator de pescuit si de viata in casuta sa de la tara....Momentan foarte bolnav...




Din distributie : Virgil Ogasanu , Victoria Mierlescu , Dorina Lazar , Ion Pavlescu , Mihai Malaimare Durata: 41:10m in

0 comments:

Post a Comment

 

Copyright © 2011 Teatru Radiofonic. All Rights reserved
RSS Feed. This blog is proudly powered by Blogger. Design by dzignine based on Minima-White code frameworks